• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися майже до місячного мінімуму
    Опубликовано: 2023-03-17 10:47:33

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися майже до місячного мінімуму

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали майже до місячного мінімуму в понеділок під тиском ослаблення конкуруючих харчових олій, хоча втрати були обмежені оптимістичним експортним попитом.

    На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

    Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 48 ринггітів, або 1,17%, до 4045 ринггітів (900,49 доларів США) за тонну.

    Пальмова олія знизилася в п’яти із шести сесій до найнижчого рівня з 15 лютого.

    “Ціна CPO, ймовірно, підтримуватиметься через побоювання з приводу зниження експорту пальмової олії з Індонезії і слабкішого зростання пропозиції з Малайзії”, – зазначає Айві Нг, регіональний керівник відділу досліджень плантацій у CGS-CIMB Research, повідомляє Рейтер.

    Індонезія планує встановити довідкову ціну на сиру пальмову олію на рівні 911,41 долара за тонну на період з 16 по 31 березня, порівняно з 889,77 долара за тонну в першій половині місяця, повідомив представник міністерства економічної координації Мусдхаліфа Махмуд.

    Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець лютого впали до найнижчого рівня за шість місяців, оскільки виробництво та імпорт різко впали, показали дані, опубліковані національною радою з пальмової олії в п’ятницю.

    Експорт малазійської пальмової олії з 1 по 10 березня зріс на 50,8% до 487 530 тонн із 323 280 тонн, відвантажених з 1 по 10 лютого, повідомила сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance.

    CGS-CIMB прогнозує, що запаси пальмової олії скоротяться на 13% до 1,84 млн тонн у місячному вирахуванні до кінця березня через підвищення експортного попиту напередодні свята Курбан-байрам та уповільнення зростання пропозиції через повінь у Малайзії.

    Котирування найбільш активного контракту Dalian на соєву олію впали на 1,3%, тоді як контракт на пальмову олію втратив 1,5%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,4%.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.