• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Австралія у січні скоротила експорт каноли
    Опубликовано: 2023-03-14 16:14:45

    Австралія у січні скоротила експорт каноли

    Близько 715,1 тис. тонн каноли було реалізовано з Австралії на зовнішні ринки за підсумками січня 2023 р. Порівняно з попереднім місяцем (грудень 2022 р.) показники експорту олійної культури знизилися приблизно на 50 тис. тонн – з 763,3 тис. тонн. тонн. Про це повідомляє Grain Central із посиланням на дані Національного статистичного бюро (ABS).

    “Експерти провели коригування обсягів експорту олійної в грудні 2022 р., знизивши оцінку на 14%, з рекордних 883,8 тис. тонн до 763,3 тис. тонн”, – пояснюється в матеріалах.

    Найбільше австралійської каноли у січні імпортувала Німеччина – 238,2 тис. тонн. Потім йде Бельгія, закупила 130,7 тис. тонн цієї культури. Замикає трійку Бангладеш – 105,2 тис. тонн.

    У топ-5 також входять Японія і ОАЕ — 74 тис. тонн та 59,7 тис. тонн відповідно.

    Варто зазначити, що незначні обсяги першого місяця 2023 р. були також відправлені до Угорщини, Кувейту, Малайзії, Непалу, Мексики, Нової Зеландії та Нідерландів.

    Загалом, за останні три місяці (листопад-січень) Австралія відправила за кордон понад 2,1 млн тонн олійної. Як стверджують у Національній Федерації AOF (Australian Oilseeds Federation), цього сезону експорт каноли з країни може перевищити 6 млн тонн.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.