• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Бразилії обмолочено майже половину площ під соєю, в Аргентині знижують прогнози врожаю
    Опубликовано: 2023-03-06 17:30:30

    У Бразилії обмолочено майже половину площ під соєю, в Аргентині знижують прогнози врожаю

    Бразильські фермери зібрали 43% площ сої від плану в 2022/23 МР, станом на кінець минулого тижня, повідомила консалтингова компанія AgRural. Це на 10 процентних пунктів більше, ніж минулого тижня, але дощі все ще уповільнюють роботу в полях.

    У заяві AgRural говориться, що тривалі опади у штатах Парана та Мату-Гросу-ду-Сул затримали загальні темпи збирання врожаю.

    У штатах Сан-Паулу і Мінас-Жерайс на тижні дощі припинилися, але вологість грунту, що накопичилася, сповільнила польові роботи, що також призвело до затримки, додали в консалтинговій компанії.

    За даними AgRural, 70% від очікуваної другої площі кукурудзи було засіяно в регіоні Центр-юг, порівняно з 55% тижнем раніше, але все ще нижче рівня 80% річної давності.

    Консорціум аргентинських сільськогосподарських компаній у п’ятницю заявив, що знизив свої прогнози врожаю сої та кукурудзи цього сезону через історичну посуху та заморозки в середині літа, які, як вони попередили, можуть коштувати країні більш ніж 20 мільярдів доларів, повідомляє oilworld.ru з посиланням на Рейтер.

    Аргентина, найбільший у світі експортер соєвої олії та соєвого шроту та третій за величиною експортер кукурудзи, постраждала від сильної посухи, яку зернова біржа Росаріо в провінції Санта-Фе назвала найсильнішою за останні 60 років.

    «Аргентина може втратити понад 20 мільярдів доларів цього року через втрати сільського господарства, спричинені кліматичною катастрофою, яка торкнулася більшості продуктивних регіонів посухою та морозом», — йдеться у звіті консорціуму CREA.

    CREA очікує, що врожай сої у сезоні 2022/23 рр. становитиме 31,2 млн тонн порівняно з початковим прогнозом у 50 млн тонн, йдеться у заяві. За прогнозами, фермери, які вирощують кукурудзу, виготовлять 38,6 млн. тонн за сезон порівняно з 55,2 млн. тонн, які оцінювалися шість місяців тому.

    За останніми оцінками, Аргентина вироблятиме на 38% менше сої та на 30% менше кукурудзи, ніж спочатку прогнозувалося. CREA заявила, що прогнози можуть бути переглянуті у бік зниження протягом найближчих тижнів.

    У четвер зернова біржа Буенос-Айреса заявила, що найближчими тижнями ще більше скоротить поточний прогноз урожаю сої, який становить 33,5 млн тонн, не уточнивши, наскільки.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.