• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свині забійних кондицій подорожчали
    Опубликовано: 2023-03-06 15:02:13

    Міжсезоння принесло позитивне коливання цін на вітчизняному ринку свинини. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

    «Останні торги лютого відзначилися пожвавленням з боку заготівельників та, відповідно, позитивною ціновою динамікою. Так, виробники свинини цього тижня реалізують тварин забійних кондицій по 67-68 грн/кг, що на 2-3,5 грн/кг вище ніж тижнем раніше», — зазначили аналітики.

    Середньозважена ринкова позначка на живець свиней зупинилася на рівні 67,6 грн/кг, додавши 4,7% до попереднього показника.

    «Минулої п’ятниці більшість свиногосподарств відзначили активізацію як серед постійних клієнтів, так і серед колишніх чи нових покупців. Крім цього, оператори фіксували запити на додаткові товарні партії, які не могли задовольнити за відсутністю вільних об’ємів. Окремі представники переробної галузі підтверджують, що закупитися у бажаному обсязі було непросто, тож подекуди відчувався брак пропозиції», — йдеться в повідомленні АСУ.

    Водночас переробники зауважують, що реалізація поки не сигналізує про пожвавлення попиту з боку кінцевих споживачів, що створює додатковий тиск на ціни охолодженої свинини. Проте додатковий попит на свиней забійних кондицій пояснюють активнішою заготівлею сировини для потреб глибокої м’ясопереробки.

    Юлія Немцева

    Інф. kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.