• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тривала спека в Індії може скоротити виробництво пшениці другий рік поспіль
    Опубликовано: 2023-02-27 15:28:13

    Тривала спека в Індії може скоротити виробництво пшениці другий рік поспіль

    Після надзвичайної спеки, яка охопила більшу частину Індії в 2022 році та змусила країну обмежити експорт пшениці, фермери ретельно слідкують за полями, оскільки нависла загроза ще одного екстремального погодного явища, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

    У кількох частинах країни спостерігається незвично тепла погода для цієї пори року, включно з найбільшими районами вирощування пшениці. Посіви досягають стиглості або близькі до цвітіння, що робить їх дуже чутливими до спеки. Високі температури можуть призвести до зменшення врожаю, попереджає метеослужба.

    Врожай пшениці в Індії є найбільшим у світі після Китаю. Це основний продукт у місцевому раціоні та важливий для продовольчої безпеки. Тривала спека може скоротити виробництво другий рік поспіль, що зашкодить зусиллям контролювати місцеві витрати на продовольчу продукцію. Це також означає, що країна, ймовірно, збереже експортні обмеження, що утримуватиме світовий ринок напруженим на тлі сухої погоди в США та триваючої війни в Україні.

    Стримування витрат на продукти харчування є головним пріоритетом для прем’єр-міністра Нарендри Моді перед виборами в кількох штатах в 2023 році та загальними виборами в 2024 році. Державні резерви пшениці, які використовуються для забезпечення продовольчої програми для бідних, скоротилися до мінімуму з 2017 року, що підкреслює обмежену пропозицію.

    Хоча пшениця в Індії зараз у хорошому стані, фермерам потрібно часто поливати свої поля, щоб запобігти втратам врожайності, заявив Г’янендра Сінгх, керівник Індійського інституту досліджень пшениці та ячменю. Їм також рекомендується стежити за шкідниками та хворобами, які є активними, коли потеплішає.

    Міністерство сільського господарства прогнозує, що в сезоні 2022/23 виробництво пшениці досягне рекордного рівня. Незважаючи на це, внутрішні ціни залишаються високими. Середня роздрібна вартість пшениці приблизно на 19% вища, ніж в 2022 році, тоді як ціни на борошно підскочили на 20%, повідомляє відділ у справах споживачів. Уряд оголосив про продаж 5 млн тонн пшениці з держрезерву для зниження цін.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.