• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Загальний прогноз щодо зерна падає на тлі зниження світового виробництва кукурудзи – IGC
    Опубликовано: 2023-02-18 12:11:46

    Загальний прогноз щодо зерна падає на тлі зниження світового виробництва кукурудзи – IGC

    У зв’язку з погіршенням прогнозу виробництва кукурудзи в США та Аргентині Міжнародна рада із зерна (IGC) знизила прогноз світового виробництва зерна (пшениці та фуражного зерна) до 2,248 млрд. тонн, що на 8 млн. тонн менше за січневий прогноз.

    У звіті від 16 лютого прогнозується, що в 2022/2023 МГ світове виробництво кукурудзи знизиться на 67 млн. тонн порівняно з попереднім роком. Виробництво та споживання пшениці не зміниться і становитиме 796 та 789 млн. тонн відповідно. Загальне виробництво зернових, за прогнозами, знизиться на 43 млн тонн порівняно з попереднім роком.

    IGC у своєму лютневому звіті знизив прогноз загального споживання зерна на 9 млн. тонн, але збільшив перехідний залишок на 2 млн. тонн до 579 млн. тонн, що, як і раніше, є найнижчим показником за останні вісім років.

    Посуха в Аргентині також впливає на світове виробництво сої, наголошується у доповіді. За прогнозами IGC, у 2022/2023 МР виробництво складе 378 млн. тонн, що на 7 млн. тонн нижче попередньої оцінки.

    IGC також зробив початкові прогнози на 2023/2024 маркетинговий рік, які включають «невелике зростання світових збиральних площ (кукурудзи), але при цьому площі під ячменем будуть нижчими. Враховуючи невизначеність щодо сільськогосподарської діяльності на контрольованих територіях, цифри по Україні мають досить умовний характер, але площа, за попередніми даними, різко знизиться порівняно з минулим роком».

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.