• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти Зернової біржі Буенос-Айреса знижуватимуть прогнози врожаю сої
    Опубликовано: 2023-02-18 11:07:51

    Експерти Зернової біржі Буенос-Айреса знижуватимуть прогнози врожаю сої

    Аргентинська зернова біржа в Буенос-Айресі заявила, що їй доведеться скоротити прогноз урожаю сої в країні на 2022/2023 МР, пославшись на сукупну дію недавньої спеки та тривалої посухи.

    Поточний прогноз урожаю становить 38 мільйонів тонн, порівняно з 48 мільйонами тонн, які очікували на початку сезону. Біржа не надала нової оцінки врожаю.

    Найсильніша за останні шість десятиліть посуха в Аргентині, яка в деяких районах розпочалася у травні минулого року, змусила фермерів відкласти посів сої цього сезону.

    Біржа послалася на температури вище за середні за останні сім днів, які посилили посушливі умови на критичній стадії розвитку поточного врожаю сої. Найбільш постраждалі райони знаходяться у ключовому сільськогосподарському регіоні Аргентини, а також в інших частинах провінцій Санта-Фе та Ентре-Ріос.

    Посуха завдала шкоди найважливішому сільськогосподарському сектору країни. Постраждалі культури включають кукурудзу, прогноз щодо загального врожаю якої біржа нещодавно знизила до 44,5 млн. тонн з 50 млн. тонн, прогнозованих у вересні.

    Імовірна врожайність кукурудзи 2022/2023 МР “продовжує падати”, повідомила зернова біржа, звинувативши у цьому “відсутність дощів у період визначення врожайності”.

    Раніше у четвер біржа повідомила у звіті, що ранні заморозки найближчими днями можуть ще більше зашкодити посівам аргентинської сої та кукурудзи на півдні основного сільськогосподарського регіону країни.

    Аргентина є найбільшим у світі експортером переробленої сої та третім за величиною експортером кукурудзи.

    Товарні культури зіткнуться з “холодними та сухими полярними вітрами, які викличуть значне зниження температури, з не по сезону низькими температурами та з ризиком локальних заморозків”, йдеться у звіті зернової біржі.

    Дощі передуватимуть низьким температурам на півдні та заході головного сільськогосподарського регіону Аргентини, але в центральних і східних районах, які найбільше постраждали від посухи, опадів не буде, повідомили на біржі.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.