• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Очікується, що Австралія та Бразилія виростять рекордні врожаї пшениці
    Опубликовано: 2023-02-14 14:33:32

    Очікується, що Австралія та Бразилія виростять рекордні врожаї пшениці

    Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, в Австралії та Бразилії цього року очікується рекордний урожай пшениці завдяки сприятливим умовам вирощування та розширенню посівів, повідомляє Agriculture.

    Сприятливі умови вирощування третій рік поспіль призвели до збільшення виробництва, йдеться в оновленому звіті USDA в п’ятницю. Прибутковість зросте на 3% порівняно з минулим роком і на 40% порівняно із середнім показником за попередні п’ять років.

    “Послідовні роки рясних врожаїв пшениці позиціонують Австралію як третього за величиною експортера після Росії та Європейського Союзу”, – йдеться в звіті агентства. “Пізні дощі у Вікторії та Новому Південному Уельсі призвели до збільшення виробництва, завдяки чому Австралія займає ключову позицію щодо постачання фуражної пшениці в країни Південно-Східної та Східної Азії».

    Очікується, що Бразилія, яка збільшила посіви за останні кілька років, дасть рекордний урожай, повідомило Міністерство сільського господарства США.

    Цього року виробництво очікується на рівні 9,9 млн, що на 29% більше, ніж у 2021-2022 маркетинговому році, і втричі більше, ніж південноамериканська країна виробила в 2001-2002 роках, повідомив уряд.

    Зібрана площа зросла до рекордних 3,1 млн га, порівняно з 2,7 млн га минулого року, а врожайність покращилася.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.