• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єгипет веде переговори про купівлю сербської пшениці, намагаючись розширити кількість постачальників
    Опубликовано: 2023-02-09 11:41:36

    Єгипет веде переговори про купівлю сербської пшениці, намагаючись розширити кількість постачальників

    Єгипет — один із найбільших світових імпортерів пшениці — веде переговори про купівлю 1 млн тонн пшениці в Сербії, повідомляє Bloomberg.

    Цей крок має на меті «диверсифікувати джерела імпорту пшениці», — заявив міністр постачання Алі Ель-Моселхі в заяві в середу після офіційного візиту до Єгипту. За його словами, країна також постачатиме Єгипту кукурудзу для годування птиці.

    Єгипет сильно постраждав від різкого зростання цін на пшеницю відразу після вторгнення Росії в Україну, що викликало поштовх шукати с/г культуру нового походження.

    Однак світові ринки зерна знизилися в порівнянні з піком 2022 року і незрозуміло, наскільки далеко може зайти сама Сербія, щоб заповнити дефіцит. Сербія зазвичай експортує близько 1 млн тонн пшениці або менше за певний сезон, а Міністерство сільського господарства США прогнозує продажі цього року на рівні 600 тис. тонн. У заяві не зазначено терміни надходження пшениці до Єгипту.

    Сербія постачатиме пшеницю та кукурудзу з Румунії та Болгарії через румунський порт Констанца, сказав Шриф Бассілі, голова єгипетської холдингової компанії силосів та зберігання, не надавши додаткових подробиць. Румунія вже є значним постачальником пшениці для державного покупця Єгипту, посідаючи перше місце в 2021–22 роках.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.