• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • GrainFromUkraine: 25 тис. тонн української пшениці вирушило до Сомалі
    Опубликовано: 2022-12-17 10:04:01

    Балкер NEVA, завантажений 25 тис. тонн української продовольчої пшениці для Сомалі,  сьогодні вийшов з порту «Одеса» та у складі каравану рухається «зерновим коридором», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінінфраструктури України у Facebook.

    «Попри війну та терористичні атаки росії на українську цивільну інфраструктуру Україна продовжує розділяти відповідальність зі світом у питаннях протидії світовому голоду. Ці 25 тисяч тонн – пряма допомога від української держави. Доставка гуманітарного вантажу реалізується за підтримки Уряду Японії, Франції та Фінляндії. Україна обʼєднує світ навколо гуманітарної Програми «Grain from Ukraine», – прокоментував віцепрем’єр-міністр Александр Кубраков, розвитку територій, громади та інфраструктури України.

    NEVA – це вже третє судно в рамках програми GrainFromUkraine. На борту перших двох суден було 55 тис. тонн української пшениці для Єфіопіі, яка перебуває на межі голоду. Це продовольство для майже 200 тис людей на рік.

    Програма GrainFromUkraine ініційована президентом Зеленським й реалізується за підтримки Всесвітньої Продовольчої Програми ООН та партнерів. Вона має на меті допомогти країнам, які потерпають від голоду.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.