• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Одещині через посуху вже загинуло 9 тис. гектарів озимини
    Опубликовано: 2022-12-09 14:06:14

    На Одещині під врожай наступного року посіяно 540 тис. га озимої пшениці й поки що 133 тис. га озимого ячменю, що становить 80 і 70% від запланованих площ під цими культурами. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Одеської ОВА у Facebook.

    Однак, за словами директорки аграрного департаменту обладміністрації Алли Стоянової, через недостатню кількість вологи в метровому шарі ґрунту та відсутність опадів, в господарствах південної Одещини спостерігається щоденне збільшення площ загиблих озимих культур

    «На жаль лише на сьогодні вже маємо 6 тисяч гектар загиблих сходів озимого ріпаку та вже 3 тисячі гектарів озимої пшениці», – поінформувала вона.

    Також Стоянова зазначила, що Одещина є лідером показників загиблих культур у зв’язку із потужними посухами. За її словами, єдиний вихід в майбутньому – це отримати незалежність від опадів через розвиток зрошення.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.