• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики: Дефіциту базового набору продуктів немає
    Опубликовано: 2022-11-08 14:01:57

    Дефіциту базового набору продуктів немає. Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Оптові ціни на курячі яйця в Україні знизились на 10%. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

    Дисбаланс цін
    «Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай — ціни впали.Так само зараз виник дисбаланс з ціною на яйця, спричинений кількома факторами (підвищення попиту, скорочення поголів'я курей та виробництва яєць та ін.). Наразі оптові ціни знизилися на 10%. А при відновленні поголів'я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої», — сказав він.

    Висоцький зазначив, що в Україні наразі немає дефіциту базових продуктів. Водночас уряд реагує на коливання ринку та вживає відповідних заходів.

    Нагадаємо
    Раніше «Мінфін» писав, що Антимонопольний комітет вирішив перевірити, чому курячі яйця в Україні протягом вересня і жовтня сильно подорожчали.

    У серпні ціна яєць в Україні у торговельних мережах становила 38 грн за десяток, у вересні — перевищила позначку в 50 грн, на початку жовтня сягнула 70−80 грн.

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.