Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький заявив, що гуртові ціни на яйця знизилися на 10% з моменту їх пікового значення на середину жовтня.
За відновлення поголів'я курей-несучок ціна на яйця повернеться до економічно обґрунтованої, додав заступник міністра.
За його словами, іноді виникає дисбаланс цін на харчові продукти, як це було з гречкою. "Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай – ціни впали. Такий самий дисбаланс виник із ціною на яйця, викликаний кількома факторами: підвищенням попиту, скороченням поголів'я курей та виробництва яєць тощо", – пояснив Висоцький.
Згідно з підписаним на початку листопада меморандумом між міністерством та агрокомпаніями, виробники зобов'язалися наситити внутрішній ринок яйцями, зокрема збільшити чисельність поголів'я курей-несучок та обсягів виробництва яєць.
У Мінагрополітики запевняють, що наразі дефіциту базового набору продуктів немає.
Роман Бриль
agrinews.com.ua