• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Портові потужності ЄС не готові повною мірою забезпечити перевалку українського зерна — думка
    Опубликовано: 2022-11-05 09:03:26

    Портові потужності ЄС не готові повною мірою забезпечити перевалку українського зерна — думка

    Європейська транспортна система, зокрема залізнична, наразі не має тих потужностей, які б дали можливість Україні відвантажувати необхідні обсяги аграрної продукції. Та й портові потужності європейських країн не готові забезпечити перевалку необхідних обсягів зерна.

    Таку думку висловила керуючий партнер агрохолдингу «ОССОЙО» Марія Сітак, пише Latifundist.com.

    За її словами, ситуація з транспортуванням агропродукції, зокрема до західних кордонів порівняно з березнем-травнем значно покращилася. Цьому, звісно ж, сприяло відкриття «зернового коридору‎»‎. Та й усі учасники ринку адаптувалися до ситуації.

    «‎Звичайно, проблем багато і вдосконаленню немає меж, але в цілому логістична інфраструктура витримує навантаження, яке на неї зараз лягає, і катастрофічної ситуації зараз немає. Та загалом транспортна інфраструктура не дозволяє безперешкодно експортувати ті обсяги продукції, які виробляє Україна. І це стосується не лише нашої інфраструктури»‎., — відмітила керівниця. 

    За даними аналітиків, приміром, румунські й польські портові потужності розраховані на перевалку 30-33 млн т зерна на рік. Україна ж потребує транспортування понад 50 млн т, а в урожайні роки — то й більше.

    Нагадаємо, раніше Марія Сітак висловила думку, що після відкриття «зернового коридору» 80% експорту спрямували на порти Великої Одеси. За її словами, така модель була дуже наближено до звичного трейдингу, який був до широкомасштабного вторгнення росії.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.