• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відправлення суден «зерновим коридором» відновиться 3 листопада
    Опубликовано: 2022-11-03 09:01:27

    Відправлення суден з України «зерновим коридором» відновиться у четвер, 3 листопада, отримано підтвердження з боку ООН.

    Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

    "У четвер, 3 листопада, через "зерновий коридор" очікується проходження 8 суден з аграрною продукцією. Ми отримали підтвердження від ООН", - зазначив він.

    Міністр додав, що 2 листопада також відбудуться перевірки суден у Босфорі.

    Нагадаємо, делегації України, Туреччини та ООН домовилися не планувати на 2 листопада рух суден в рамках "зернової угоди".

    Росія 29 жовтня  вирішила призупинити свою участь у реалізації "зернової угоди", яка гарантувала прохід суден Чорним морем у три порти Одеської області для забезпечення експорту української агропродукції.

    Президент Володимир Зеленський назвав це рішенняРФ очікуваним з огляду на те, що вона й так з вересня провокувала штучну чергу з суден у рамках "зернової ініціативи", що досягла на кінець жовтня 176 суден. Він заявив, що виходом з угоди РФ хоче повернути загрозу масштабного голоду у світі.

    Однак не зважаючи на призупинку Росією угоди, 31 жовтня  з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшли 12 суден з українською агропродукцією.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.