• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гречка може подешевшати
    Опубликовано: 2022-11-01 13:38:31

    Гречка може подешевшати

    Незабаром популярна в Україні гречана крупа може подешевшати. Такий прогноз зробили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

    – Наразі до переробних підприємств надходить гречка з нового врожаю, – говорить директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак. – Є перспективи, що ціна знизиться до 60–70 грн за кілограм.

    За інформацією першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького, внутрішнє споживання гречки в Україні – на рівні 100–110 тис. т. Але вже зараз її зібрали понад 120 тис. т. За прогнозами, цьогорічний врожай становитиме більше 150 тис. т. Тому наша країна повністю забезпечить потреби свого населення у даному продукті, а також зможе сформувати його резерв. Відповідно, мають знизитися й ціни.

    Ціна на гречку різко зросла – практично вдвічі – з початком повномасштабної війни. В окремі місяці нинішнього року вона перевищувала 90 грн за кілограм, а в окремих торговельних мережах сягала навіть за 100 грн.

    Станом на 18 жовтня 2022 року, за даними аналітичного порталу Мінфін, середня ціна гречаної крупи в найбільших супермаркетах становить 82,40 грн і коливається від 78,40 грн до 89,90 грн. Причому, продукт уже дещо подешевшав порівняно з вереснем, коли середньомісячна ціна на нього була 87,94 грн.

    За прогнозами, подальше зниження цін відбуватиметься, коли у продаж почне надходити крупа, вироблена із гречки нового врожаю, орієнтовно – вже наприкінці жовтня.

    У тому, що дефіциту гречки в найближчому майбутньому не буде, велика заслуга вітчизняних аграріїв. Адже вони оперативно відреагували на попит і в поточному році засіяли культурою площу, в півтора рази більшу, ніж торік.

    Станом на 17 жовтня, найбільше гречки зібрали сільгоспвиробники Сумської області – 15,5 тис. т. Майже стільки ж – по 15,2 тис. т – на рахунку аграріїв Житомирської й Хмельницької областей.

    https://agrostory.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.