• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ЄС опрацьовують сухопутний маршрут для експорту українського зерна
    Опубликовано: 2022-11-01 15:10:39

    Франція разом із колегами в ЄС опрацьовують сухопутний маршрут для експорту українського зерна після того, як росія вийшла із «зернової угоди».

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на France24.

    За словами міністра сільського господарства Франції Марка Фено, сухопутний коридор може проходити через Румунію та Польщу.

    «У рамках ЄС я часто спілкуюся з колегами в ЄС, особливо з німецьким колегою, ми намагаємося з’ясувати, якщо цей маршрут більше не може проходити через Чорне море, то чи він може проходити по землі... зокрема, вивчаємо наземні маршрути через Румунію та Польщу», — сказав він в ефірі радіостанції RMC.

    Нагадаємо, 29 жовтня росія заявила про свій вихід із «зернової угоди» нібито через «атаку України на кораблі Чорноморського флоту за допомогою БПЛА».
    У Міноборони рф заявили, що таке рішення було ухвалено після того, як нібито «з’ясувалося, що безпілотники для атаки на Севастопольську бухту запускали з морської акваторії зони безпеки „зернового коридору“ у Чорному морі».

    Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російська версія про нібито «удари дронами по Севастопольській бухті, які були запущені із зерновозів», є вигадкою хворих людей.

    Варто зазначити, що незважаючи на вихід рф із угоди, ООН, Туреччина та Україна погодили план переміщення 16 суден «зерновим коридором» у Чорному морі. Сторони попередили рф.

    Інф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.