• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Врожайність соняшнику в цього році вище планової — головний агроном Астарти
    Опубликовано: 2022-10-30 13:04:22

    Всупереч тому, що старт збиральної кампанії соняшнику в господарствах агропромхолдингу «Астарта-Київ» затримався через дощове літо, врожаєм олійної в компанії в цілому задоволені, оскільки саме вологе літо посприяло гарній врожайності.

    Про це повідомив головний агроном Астарти Роман Павлик на сторінці компанії у Facebook.

    За його словами, цього року соняшником в холдингу засіяно близько 30 тис. га, переважно в Полтавській області, і меншою мірою — у Західному регіоні та Чернігівський області.

    «Врожайність цього року вище планової, ми вже спостерігаємо показники на рівні понад 3 т/га, а на деяких підприємствах Полтавської області вона сягає 3,5 і навіть 4 т/га. Хоча прогнозували середні показники на рівні 3 т/га. Щоправда, трохи клопоту нам додали шкідники, які в сприятливих вологих умовах також активно розвивались. Проте ми залучили необхідну техніку для обприскування (дрони), і в більшості випадків успішно впоралися», — відмітив головний агроном Астарти.

    Нагадаємо, що представники олійножирової галузі просять збільшити мито на експорт насіння соняшника.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.