• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МінАПК кажуть, що ціни на гречку можуть знизитись до 60-70 гривень
    Опубликовано: 2022-10-19 10:01:59

    Цього сезону аграрії планують зібрати понад 150 тис. т гречки. Є перспективи зниження ціни на цю крупу до 60−70 грн. Про це заявив директор департаменту аграрного розвитку МінАПК Ігор Віштак.

    Цього сезону аграрії планують зібрати понад 150 тис. т гречки.

    Що очікувати від цін
    «Наразі до переробних підприємств надходить гречка з нового врожаю. Є перспективи, що ціна знизиться до 60−70 грн за кілограм», — зазначив Віштак.

    За прогнозами Мінагрполітики, цього сезону аграрії зберуть понад 150 тис. т гречки. Наразі вже зібрано майже 120 тис. т цієї культури.

    Найбільше гречки намолотили аграрії Сумщини — 15,5 тис. т. Далі йдуть Житомирщина та Хмельниччина — кожна з областей вже зібрала по 15,2 тис. т гречки.

    Також Віштяк додав, що за підсумками цьогорічного врожаю буде повністю забезпечено внутрішню потребу України в зернових, олійних та цукрі. Крім того, буде збережено потужний експортний потенціал.

    Нагадаємо
    У Міністерстві аграрної політики та продовольства прогнозують, що у 2022 році врожай гречки може становити 140 тис. т.

    У 2022 році аграрії збільшили площі посівів гречки у 1,5 раза. У міністерстві очікують зниження цін на гречку з кінця жовтня.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.