• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія відновила імпорт української соняшникової олії
    Опубликовано: 2022-10-13 09:05:03

    У вересні Україна експортувала рекордний обсяг соняшникової олії в країни ЕС та Індію.

    Про це пише "АПК-Інформ".

    Так, Україна у вересні 2022/23 МР експортувала понад 500 тисяч тонн соняшникової олії (+36% до показника серпня), що стало рекордним обсягом для вказаного місяця.

    За даними аналітиків, суттєвий приріст експорту відбувся внаслідок відновлення відвантажень олії з глибоководних портів і активного включення в роботу переробників соняшнику протягом серпня-вересня.

    "Основними імпортерами даної продукції у вересні нового сезону залишилися країни ЄС з часткою 37% та Туреччина з часткою 27%. Крім того, у вказаному місяці відновила імпорт української олії Індія, куди було відвантажено трохи більше 100 тисяч тонн", - кажуть експерти.

    Нагадаємо, що у травні цього року Індія в 4 рази скоротила імпорт української соняшникової олії.

    Вже у липні стало відомо, що Індія, найбільший у світі імпортер харчової олії, планував у вересні отримати перші партії соняшникової олії з України після п’ятимісячної перерви у звʼязку з блокадою українських портів Росією.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.