• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшує експорт аграрної продукції наземними та водними шляхами
    Опубликовано: 2022-10-06 17:08:42

    За минулий місяць українські аграрії експортували 6,9 млн. тонн продовольства, що є рекордним показником з початку повномасштабного вторгнення росії. В порівнянні з серпнем обсяги перевезень агропродукції зросли на 41%, повідомив міністр інфраструктури Олексанр Кубраков на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

    «Зокрема, ми продовжуємо нарощувати темпи роботи розблокованих портів «великої Одеси». У вересні ми збільшили експорт агропродукції в понад 2 рази – до 3,8 млн. тонн, а прийом суден під завантаження у 2,5 раза – до 168 суден на місяць», – написав він.

    Також продовжує збільшуватись експортний потенціал дунайських портів, які вже вийшли на стабільний показник у понад один мільйон тонн експортованої агропродукції на місяць. Ще у березні цей показник становив всього 16 тисяч тонн.

    «Щодо залізниці, то у вересні експортували понад 1,2 млн. тонн продовольства. Це на понад 200 тис. тонн більше, ніж минулого місяця. Наразі активно розвиваємо залізничну інфраструктуру на кордоні з ЄС, аби додатково збільшити експортні потужності залізниці», – зазначив Кубраков.

    Триває робота і з нарощування можливостей автотранспорту. За останні місяці збільшена пропускна спроможність пункту «Краківець – Корчова», а також суттєво зменшились черги на ключових пунктах пропуску на польському напрямку. Ці рішення дозволили забезпечити стабільне перевезення агропродукції через західні кордони.

    «Розраховуємо на підтримку міжнародних партнерів в розвитку наших логістичних можливостей. Тільки разом ми можемо перемогти та завадити росії використовувати їжу як інструмент шантажу», – наголосив міністр.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.