• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вересень став рекордним місяцем для експорту української пшениці
    Опубликовано: 2022-10-06 14:02:37

    Вересневий експорт пшениці став найбільшим у цьому році і склав 1 783 тис. тонн. Але це все одно менше ніж у вересні 2021 року, коли Україна експортувала 4 363 тис. тонн зернової, написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка, передає «ПроАгро Груп».

    Минулого місяця українську пшеницю було експортовано до 35 країн Європи, Азії й Африки, найбільше –  до Туреччини (385 тис. тонн), Іспанії (379 тис. тонн) та Румунії (227 тис. тонн).

    Крім того, у вересні вперше від початку війни експортовано понад 2,1 млн. тонн кукурудзи, тоді як цього ж місяця рік тому обсяг експорту зернової був у 13 разів і складав лише 157 тис. тонн.

    «Така зміна показників – прямий наслідок війни і блокади, адже кукурудза врожаю минулого року не була вивезена вчасно і тепер ми її експортуємо із запізненням. Крім того географія експорту кукурудзи також інакша – це домінанта Європи і Середземноморʼя», – зазначив Тарас Качка.

    Також він підкреслив, якщо Росія справді турбується про найбідніші країни, то має допомагати відновлювати торгівлю в Чорному морі, а не шантажувати зменшенням інспекцій.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.