• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Зернова ініціатива»: з України вивезено вже понад 6 млн агропродукції
    Опубликовано: 2022-10-06 11:06:46

    За час дії "зернової ініціативи" з портів Одеської області вивезли вже 6,2 млн української агропродукції. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook Міністерства інфраструктури України.

    Цитата

    "З моменту виходу першого судна з українських портов вийшло 274 судна з 6,2 млн тонн української агропродукції для країн Азії, Європи та Африки", – ідеться у повідомленні.

    Деталі

    Сьогодні, 5 жовтня, з портів Одеса, Південний та Чорноморськ вийшло шість суден, на борту яких з 115,5 тис. тонн агропродукці для країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкер ZHE HAI 505, який доправить 28,5 тис. тонн пшениці до Алжиру. З початку жовтня до Алжиру переправили 59 тис. тонн української пшениці.

    Нагадаємо

    22 липня Україна, ООН, Туреччина та росія підписали угоду (Україна й росія окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

    Україна – великий експортер зерна, тому блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зернових. Перше судно із зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження зайшло в порт Одещини 6 серпня.

    Вікторія Данильченко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.