• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Одеські виробники вже експортують зерно врожаю-2022
    Опубликовано: 2022-09-28 15:03:41

    Одеські виробники зерна експортують не лише зерно торішнього врожаю, а й приступили до поставок замовникам збіжжя врожаю-2022. Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, пише Прямий.

    «Інтенсивність експорту агропродукції з України продовжує зростати, передусім через порти Великої Одеси. Якщо порівняти експорт вантажів у поточному році, то за півтора місяця їх вивезено закордонним замовникам більше, аніж залізничним та річковим транспортом за пів року. От і сьогодні з Одеського порту виходить черговий балкер із зерном, ще дев’ять суден зараз проходять перевірку фахівцями спільний Координаційного центру», — прокоментував новини Сергій Братчук.

    За його словами, обсягів перевалки збіжжя довоєнного часу навряд чи вдасться досягти найближчим часом, але робиться все можливе для збільшення експорту української агропродукції.

    Також Сергій Братчук зауважив, що нині аграрії області збирають врожай гречки, соняшнику, проса та ведуть посівну кампанію. Зокрема, озимою пшеницею буде засіяно понад 540 тис. га.

    Нагадаємо, чорноморська зернова ініціатива опинилась під загрозою. Російські офіційні особи ставлять під сумнів ефективність зернового коридору і можуть готуватися до зриву ініціативи після закінчення узгоджених 120 днів у листопаді. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

    Юлія Немцева

    Інф. kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.