• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Франція та Румунія підпишуть угоду про збільшення експорту українського зерна
    Опубликовано: 2022-09-13 10:06:01

    Франція планує підписати угоду з Румунією про збільшення експорту українського зерна до країн, що розвиваються, зокрема держав Середземномор'я. Про це заявив міністр транспорту Франції Клеман Бон, повідомляє Reuters.

    "Завтра я підпишу угоду з Румунією, яка дозволить Україні постачати ще більше зерна... до Європи та країн, що розвиваються, зокрема у Середземномор'ї (країни), які потребують його для продовольства", — цитує видання Клемана Бона.

    За його словами, угода стосуватиметься експорту сухопутним, морським та річковим транспортом.

    За інформацією видання, згідно з угодою, Франція інвестує у підвищення ефективності порту Галац та оснащення прикордонних пунктів на півночі Румунії. Також планується збільшення пропускної спроможності у порту Констанци та через Сулинський морський канал, повідомляє видання.

    Reuters зазначає, що це дозволить побудувати середньострокову стратегію для експортного коридору між Румунією та Україною та забезпечити оптимізацію руху суден з українським зерном.

    Експорт зерна з України різко скоротився з початку війни через блокування Росією портів у Чорному морі, що призвело до зростання світових цін на продовольство та викликало побоювання з приводу нестачі зерна в Африці та на Близькому Сході.

    Зернова угода, підписана у Стамбулі, дозволила з початку роботи "зернового коридору" експортувати 2,6 млн тонн української агропродукції.

    Наталія Фреїк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.