• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єгипет хоче замінити раніше закуплену партію української пшениці
    Опубликовано: 2022-09-14 16:33:41

    Єгипет хоче замінити раніше закуплену партію української пшениці

    Єгипет веде переговори про заміну затриманої раніше партії української пшениці після того, як переговори про звільнення судна, яке перевозило зерно, виявилися безрезультатними. Близько 60 тис. т пшениці наразі перебуває на борту судна Emmakris III, яке було затримано в липні на вимогу Генеральної прокуратури України для розслідування його ймовірного російського власника. Про це повідомляє Reuters.

    Відзначається, що карго з пшеницею було закуплено державним агентством Єгипту із закупівлі продовольства GASC на грудневому тендері у 2021 р. з поставкою в лютому 2022 р., але судно не змогло своєчасно вийти з порту «Чорноморськ» через вторгнення рф на територію України.

    GASC спочатку продовжило дію забезпечення вантажу, закупленого ним, однак не надавало торговельним компаніям жодного форс-мажорного звільнення від договірних зобов’язань (положення в контрактах, яке звільняє сторони від відповідальності за невиконання контрактних зобов’язань через неконтрольовані дії).

    У цій ситуації GASC вимагає від постачальників замінити законтрактований обсяг продукту, оскільки тендерна книга агентства не містить положення про форс-мажорні обставини. Таким чином повідомлення про згоду Міністерства постачання та внутрішньої торгівлі Єгипту отримати партію 63 тис. т пшениці з України стосується заміни партії зерна.

    Водночас GASC звільнило постачальників чотирьох вантажів з українською пшеницею, купленою до війни, але яка не була завантажена на судно, від їхніх контрактних зобов’язань у липні.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.