• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імпорт сої до Китаю впав на 25%
    Опубликовано: 2022-09-14 14:29:46

    Імпорт сої до Китаю впав на 25%

    За даними Митного управління Китаю, імпорт сої у серпні впав на 24,5% порівняно з торішнім показником, повідомляє агентство Зерно Он-Лайн із посиланням на агентство Reuters. Високі світові ціни на сою та слабкий попит на продукти її переробки стримують інтерес імпортерів до закупівель.

    Китай, найбільший покупець сої у світі, у серпні імпортував лише 7,17 млн ​​т, що набагато нижче, ніж за аналогічний період минулого року (9,49 млн т) і є найнижчим показником із серпня з 2014 р.

    За словами трейдерів та аналітиків, слабкі показники імпорту за серпень були очікуваними.

    “Імпорт був дуже млявим протягом останніх трьох місяців”, – сказав Дарін Фрідріхс, співзасновник шанхайської консалтингової компанії Sitonia Consulting.

    Світові ціни на сою різко зросли цього року після того, як погана погода скоротила виробництво та експорт із Бразилії, головного постачальника Китаю. Крім того, великі збитки китайських свинарів негативно вплинули на попит на соєвий шрот.

    За даними Китайської асоціації виробників кормів, виробництво комбікормів у липні впало майже на 7% порівняно з минулим роком.

    Маржа переробки сої у Китаї з середини квітня стала негативною. Станом на 5 вересня олійні заводи в Жичжао, ключовому районі переробки сої, втрачали 519 юанів (74,80 дол. США) з кожної тонни перероблених соєвих бобів.

    «Червень був набагато вищим, ніж очікувалося, тому липень і серпень мають бути нижчими», — сказав неназваний соєвий трейдер у Пекіні.

    За словами Дарина Фрідріхса, прибуток від свинарства значно збільшився останніми місяцями після скорочення поголів’я свиней, що має підвищити попит на соєвий шрот наприкінці року.

    За офіційними даними, з січня до серпня 2022 р. Китай імпортував 61,33 млн т олійних культур, що на 8,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.