• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на виноград суттєво зросли
    Опубликовано: 2022-09-03 10:01:03

    Цього критичного року ринок столового винограду дещо відрегулювався. Ранню продукцію вже почали продавати, теплична — на стадії фіналу, залишилося зібрати близько 15%. Про це розповів власник ТОВ «Виноград-Одеса» Андрій Гайдай, повідомляє Аgrotimes, пише agronews.ua.

    До нас у господарство божевільна черга на тепличний виноград, хоча ми зібрали небагато — лише 10 т. Зараз ціна на виноград із поля у південних областях у середньому 50-60 грн/кг. Минулими роками була до 30 грн/кг. Якщо валюта зросла в ціні на 30%, то виноград подорожчав на 80%. Я навіть не знаю, чи доїде цього року наш виноград до Києва, чи тут розійдеться. Херсонщини, звідки були основні поставки, зараз на ринку немає, – Андрій Гайдай, власник ТОВ «Виноград-Одеса»

    За словами Андрія Гайдая, нині на ринках Одеси немає білого винограду. Через ріст курсу валют турецький не завозили, хоча зазвичай кишмиш завозили з кінця липня. Ціни на український виноград відповідно поповзли вгору, але не тільки через долар, але, ймовірно, ще через погодні умови, які вплинули на врожай — град і заморозки. Тож в Україні намітився дефіцит винограду на споживчому ринку.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.