
03 сен, 10:01
.jpeg)
Цього критичного року ринок столового винограду дещо відрегулювався. Ранню продукцію вже почали продавати, теплична — на стадії фіналу, залишилося зібрати близько 15%. Про це розповів власник ТОВ «Виноград-Одеса» Андрій Гайдай, повідомляє Аgrotimes, пише agronews.ua.
До нас у господарство божевільна черга на тепличний виноград, хоча ми зібрали небагато — лише 10 т. Зараз ціна на виноград із поля у південних областях у середньому 50-60 грн/кг. Минулими роками була до 30 грн/кг. Якщо валюта зросла в ціні на 30%, то виноград подорожчав на 80%. Я навіть не знаю, чи доїде цього року наш виноград до Києва, чи тут розійдеться. Херсонщини, звідки були основні поставки, зараз на ринку немає, – Андрій Гайдай, власник ТОВ «Виноград-Одеса»
За словами Андрія Гайдая, нині на ринках Одеси немає білого винограду. Через ріст курсу валют турецький не завозили, хоча зазвичай кишмиш завозили з кінця липня. Ціни на український виноград відповідно поповзли вгору, але не тільки через долар, але, ймовірно, ще через погодні умови, які вплинули на врожай — град і заморозки. Тож в Україні намітився дефіцит винограду на споживчому ринку.
Інф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/333383.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM