• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермери прогнозують подорожчання овочів на 10-15% після жовтня
    Опубликовано: 2022-08-24 10:02:06

    Всеукраїнська аграрна рада (ВАР), яка об'єднує понад 1100 середніх та малих аграрних підприємств України, попередила про подорожчання цін на овочі наприкінці осені на 10-15%. Про це на брифінгу в понеділок сказав заступник голови ВАР Денис Марчук.

    "Зараз серпень, сезон збору овочів, тому спостерігаємо зниження вартості через збільшення пропозиції. Картопля, огірки, томати та інші овочі подешевшали, сезонний фактор буде продовжуватись до жовтня місяця. <...> Але восени зростуть витрати на зберігання овочів, тому слід очікувати після жовтня збільшення ціни на 10-15% на всі групи", – сказав Марчук.

    Він заявив, що населення України витрачає більшу частину свого доходу на харчі, а з початку війни вони подорожчали щонайменше на 20% через інфляцію, порушення логістичних ланцюжків постачання продовольства, зростання цін на пальне, енергоносіїв та витрат на зберігання продукції.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.