• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на пшеницю впали після підписання зернових угод
    Опубликовано: 2022-08-22 10:09:53

    Світові ціни на пшеницю знизилися на 8% після укладання зернових угод, підписаних Україною, Туреччиною, Генсеком ООН та Росією. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш після тристоронньої зустрічі у Львові з президентами України Володимиром Зеленським та Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, передає Укрінформ.

    За його словами, є ознаки того, що світові продовольчі ринки починають стабілізуватись.

    "Ціни на пшеницю впали на 8% після підписання угод. Індекс продовольчих цін Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН впав у липні на 9%, що є найбільшим зниженням із 2008 року", – сказав він.

    Гутеріш додав, що більшість продовольчих товарів зараз продаються за цінами нижчими за довоєнний рівень, але все ще дуже високі.

    Генсек ООН нагадав, що менш як за один місяць з українських портів вийшло 21 судно, а 15 кораблів вирушили зі Стамбула до України для завантаження зерна та інших продовольчих товарів.

    "Понад 560 тисяч тонн зерна та інших продуктів харчування, вироблених українськими фермерами, надходить на ринки по всьому світу", – зазначив Генсек.

    Гутерріш також зазначив, що ланцюжки поставок порушені, а енергетичні та транспортні витрати залишаються неприйнятно високими.

    "Водночас позитивна динаміка на продовольчому фронті відображає перемогу дипломатії та багатосторонності та йде на користь людям, які опинилися в кризовій ситуації, а також працьовитим фермерам України", – підсумував він.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.