• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на мед суттєво впали
    Опубликовано: 2022-08-16 14:07:48

    На пасіці Володимира Пащенка 120 вуликів. Серед порід віддає перевагу українській степовій та карпатянці. За сприятливої погоді й урожай мають хороший — від 50 до 80 кг меду з одного вулика. Про це повідомляє AgroPortal.ua, пише agronews.ua.

    «У моїй родині пасікою займались три покоління: дід, батько, тепер цю справу продовжую і я. Бджільництво — справа нелегка: як трудяться бджоли, так само має працювати й пасічник. Особисто я від цього отримую лише задоволення. Для пасічників немає поняття відпустки або вихідного дня. Кожна вільна хвилина віддається бджільництву», — розповідає пасічник з 20-річним стажем із Сумщини Володимир Пащенко.

    За його словами, бджоли самі себе окупають, питома вага витрат припадає на купівлю нових вуликів, які нині здорожчали на 100%.

    Пасіка знаходиться вдома на стаціонарі. Ряснянський край багатий на ліси, луки та болота, також аграрії сіють гречку та соняшник. У цей нелегкий воєнний час в агрофірмі ТОВ «Ряснянське» посіяли соняшник, а також використовують безпечні препарати для бджіл, за що їм велика подяка. Найбільш медовий сезон — це цвітіння трав, який припадає на червень-липень.

    За словами бджоляра, найкорисніший мед — натуральний і визрівший, його можна зберігати десятиліттями. Справжній мед завжди стелиться при наливанні та має схильність до кристалізації.

    «Свій мед зберігаю у харчових бідонах, щоправда, довго він не затримується — все розбирають. А ще завжди роблю аналіз продукту, щоб у покупців не було жодних сумнівів щодо натуральності», — розповідає Володимир Пащенко.

    Мед із власної пасіки бджоляр реалізовує по всій Україні — Харків, Київ, Львів. Вагому частку продає на центральному ринку в Сумах. Ціну цього року ставить трішки нижчу, ніж зазвичай. Війна внесла свої корективи, у людей мало коштів, особливо у пенсіонерів. Зі своєї пасіки, окрім меду, продає сім’ї бджіл, пилок, прополіс.

    Початківцям радить прислухатись до порад старших бджолярів. Сам особисто запрошує бажаючих на пасіку, а також дарує бджолосім’ї, якщо бачить у молоді бажання займатись цією справою. Щоби бізнес був рентабельним, радить тримати не менше 50 сімей та пам’ятати, що бджоли не люблять ледачих, біля них треба постійно працювати. 

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.