• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна експортувала вже 370 тис. тонн продовольства «зерновим коридором»
    Опубликовано: 2022-08-10 11:01:27

    Україна відправила на експорт морем у межах "зернової" угоди вже 370 тис. тонн продовольства, повідомили в ДП "Адміністрація морських портів України", пише УНН.

    Цитата

    "За дев’ять днів роботи зернового коридору з українських портів вийшло 12 суден, які вивезли більш ніж 370 тис. тонн агропродукції до 7 країн світу, та одне судно зайшло до порту Чорноморськ під навантаження", - йдеться у повідомленні.

    Деталі

    В АМПУ нагадали, що 9 серпня вранці чергові 70 тисяч тонн продовольства "зерновим коридором" вирушили з порту "Чорноморськ".

    Йдеться про судно Rahmi Yağci, яке має доставити 5300 т продовольства до Туреччини, та балкер-панамакс Ocean Lion, який з майже 65 000 т кукурудзи прямує до Південної Кореї.

    Доповнення

    Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду (україна і рф окремо), спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів ("Одеса", "Чорноморськ", "Південний"), які були заблоковані рф після вторгнення москви 24 лютого. Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зерна.

    Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.