• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агротон повідомив про втрату активів у Луганській області. Їх захопила російська компанія
    Опубликовано: 2022-08-10 09:03:31

    Російська фірма "Агрокомплекс" імені Ткачова‎ захопила всі активи українського агрохолдингу "Агротон", розташовані в Луганській області. Про це повідомила його материнська компанія Agroton Public Limited.

    Активи були втрачені ще 21 травня, але компанія заявила про це на Варшавській біржі тільки 8 серпня.

    Керівництво Agroton Public Limited звернулося до правоохоронних органів з проханням дати правову оцінку та притягнути до відповідальності осіб, які брали участь у захопленні активів компанії.

    Основним акціонером російського Агрокомплексу ім. Ткачова‎ є колишній міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов. Компанія має ім'я його батька Миколи. Основний бізнес родини Ткачова знаходиться у Краснодарському краї Росії, але в червні 2022 року він також придбав активи кримського агрохолдингу "Дружба народів", який до 2017 року належав українському холдингу "МХП".

    Агротон працює на ринку України з 1992 року та спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних культур, виробництві й реалізації продукції тваринництва. Земельний банк Агротону до повномасштабного російського вторгнення становив близько 110 000 га у Луганській і Харківській областях. Групі належать дві птахофабрики у Луганській області.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.