• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ізмаїлське підприємство експортує пелети з лушпиння соняшника
    Опубликовано: 2022-08-13 10:48:03

    Ізмаїлське підприємство експортує пелети з лушпиння соняшника

    Один із основних продавців біопалива на Одещині є ТОВ “ІЗМАЇЛ-ТРАНСБАЛКТЕРМІНАЛ” – маслоекстракційний завод в м. Ізмаїл. Підприємство експортує пелети з лушпиння соняшника.

    Про це в своєму телеграм-каналі повідомила директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова.

    Як розповів Олександр Горбач, керівник підприємства, вони почали випускати пелети кілька років тому, використовуючи відходи від виробництва – лушпиння від насіння соняшнику.

    На сьогодні обсяг виробництва підприємства становить 30-50 тонн пелет на добу. При цьому основна частка продукції експортується в такі країни, як Румунія, Молдова, Польща, Болгарія. Вартість однієї тонни пеллет становить близько 5400 грн.

    За словами Алли Стояновой, на Одещині, у зв’язку з високою вартістю енергоресурсів, з кожним роком зростає попит на альтернативне паливо.

    Нагадаємо, пелети утричі вигідніші за газ для сушіння зерна. Також ми писали, що робота на пелетах дозволяє заощадили мільйони гривень.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.