• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на лохину рекордно упали
    Опубликовано: 2022-07-26 15:02:08

    Пік сезону лохини в Україні припадає на кінець липня. У цей період пропозиція місцевої ягоди зростає, а ціни продовжують падати вже третій тиждень поспіль. Про це йдеться у повідомленні EastFruit, пише agronews.ua.

    Так, на сьогоднішній день українські виробники пропонують лохину по 85-160 грн/кг (2,91-5,47 $/кг), що в середньому на 33% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня, коли ціна на ягоду озвучувалася в межах 150-210 грн/кг (5,13-7,18 $/кг).

    «Основна причина негативної цінової динаміки в сегменті лохини — це збільшення пропозиції даної ягоди на ринку у зв’язку з активним збиранням практично в усіх регіонах країни. Також більшість виробників цієї ягоди відзначають зниження купівельної активності», — пояснюють експерти.

    У результаті нині ціни на лохину в Україні в середньому на 15% нижчі, ніж за аналогічний торішній період. Водночас садівники не виключають, що змушені будуть і надалі поступатися ціною, оскільки пропозиція даної ягоди на ринку продовжує зростати, а ось попит залишає бажати кращого.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.