• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посуха загрожує майже 50% території Євросоюзу — Le Point
    Опубликовано: 2022-07-24 14:05:21

    Європейський Союз наражається на ризик посухи через спеку та постійну відсутність дощів. Майже 50% території ЄС може постраждати.

    Про це пише Le Point.

    Зазначається, що Європейський континент переживає винятковий період спеки, особливо у Франції. На близько 46% території ЄС спостерігаються, так звані «попереджувальним‎»‎ рівні посухи, тобто фіксується значний дефіцит вологи у ґрунті. 11% вже перебувають у стані «‎тривоги»‎, оскільки рослинність та посіви серйозно ослаблені через нестачу води.

    «‎Франції, Румунії, Іспанії, Португалії та Італії, ймовірно, доведеться мати справу зі зниженням урожайності сільськогосподарських культур, особливо зернових, спричинених водним та тепловим стресом. Німеччина, Польща, Угорщина, Словенія та Хорватія також постраждали. Водночас в Італії спостерігається найсильніший рівень посухи в ЄС — сильна посуха спостерігається у п'яти італійських регіонах»‎, —  йдеться у повідомленні.

    Відмічається, що в Іспанії обсяги води, що зберігається в резервуарах, нині на 31% нижчі, ніж у середньому за останнє десятиліття.

    «Спека у червні та липні посилила й без того критичну ситуацію після серйозного дефіциту опадів взимку та навесні. Наповненість річок у низці країн серйозно постраждала, запаси води закінчуються‎»‎, — констатують вчені.

    Додається, що загалом така ситуація може вимагати екстраординарних заходів щодо управління водними запасами та енергією.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.