• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Франції через посуху можуть обмежити подачу води населенню та фермерам
    Опубликовано: 2023-03-01 10:03:42

    Уряд Франції говорить про саму посушливу в історії країни зиму і, як наслідок, чекає посуху влітку.

    Франція збирається запровадити обмеження на воду, оскільки найсухіша зима в історії ставить країну в "стан готовності" щодо посух цього літа, заявив міністр екологічного переходу Крістоф Бешу в інтерв’ю газеті Le Journal du Dimanche, передає Bloomberg.

    Бешу збере представників у регіонах, щоб обговорити можливі заходи, які дозволяють економити воду. Заходи можуть включати обмеження подачі води для населення, зокрема фермерам.

    Раніше президент Еммануель Макрон заявив, що у використанні води "прийшов кінець достатку".

    "Всі ми, громадяни, промисловці, служби, місцеві громади, фермери, ми повинні звернути увагу на цей ресурс, який стає дефіцитним", – каже Макрон.

    У довгостроковій перспективі Франція повинна покращити відстеження витоків і переробку використаної води, що відстає від інших країн, таких як Італія та Іспанія, сказав Бешу.

    Після сильної посухи минулого літа рівень води вже був низьким, і ситуація погіршилася через те, що цієї зими було менше дощів, ніж зазвичай, особливо в лютому, який, як очікується, буде найпосушливішим за всю історію спостережень, починаючи з 1959 року, сказав Бешу.

    Нагадаємо, що через пересихання близько 150 каналів у Венеції гондоли, водні таксі та машини швидкої допомоги не можуть вільно переміщатися містом.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.