• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні активно дорожчають яйця
    Опубликовано: 2022-07-24 10:08:26

    У червні в Україні почали дорожчати яйця. У наступні місяці ціни лише зростатимуть через збільшення вартості енергоносіїв, а відповідно, собівартості виробництва і доставки. Про це в коментарі РБК-Україна сказала Світлана Литвин, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), пише agronews.ua.

    Як зазначила аналітик, для українського ринку яєць є характерна яскраво виражена сезонність, коли навесні ціни на яйця знижуються, а десь з середини літа починають поступово зростати. Це відбувається через значну частку виробництва яєць в господарствах населення, де яйценосткість птиці залежить від погодних умов, а точніше температурних режимів. При промисловому виробництві такої чіткої залежності немає.

    Однак цього року процес зростання цін спостерігається трішки раніше через значне зростання вартості енергоносіїв, пального, а відповідно, і собівартості виробництва і доставки, розповіла Литвин.

    “На жаль, в наступні місяці ціна на яйця продовжить зростати з максимальним ціновим піком на новорічні свята”, – спрогнозувала аналітик.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.