• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на лохину продовжують падати
    Опубликовано: 2022-07-18 13:06:54

    На українському ринку другий тиждень поспіль спостерігається зниження оптових цін на лохину з місцевих господарств, повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

    Так, на сьогоднішній день українські виробники пропонують лохину по 150-210 грн/кг ($5,13-7,18/кг), що в середньому на 26% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. За словами виробників, одразу низка факторів провокує зниження цін у даному сегменті. Так, пропозиція на ринку лохини на даний момент досить об’ємна, оскільки цього року помітно зросла врожайність цієї ягоди. Виробництво лохини в Україні цього року також помітно зросло, оскільки нові плантації, закладені садівниками раніше, цього сезону вступають у плодоношення.

    Крім того, йти на такі коригування садівникам доводиться через вельми стриманий попит як усередині країни, так і з боку експортерів, оскільки зараз більшість українських виробників фактично не мають змоги здійснювати експортні постачання. Також, за словами аграріїв, роздрібні мережі скоротили обсяги закупівель лохини до мінімуму, посилаючись на вкрай невисоку зацікавленість кінцевих споживачів.

    Сьогодні лохина в Україні коштує в середньому на 45% дешевше, ніж роком раніше. Однак фермери України практично не сумніваються в тому, що ягода дешевшатиме як мінімум до початку серпня, а інтенсивність спаду безпосередньо залежатиме від активності покупців та збільшення пропозиції даної продукції на ринку.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.