• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозують дефіцит потужностей для зберігання зерна
    Опубликовано: 2022-07-11 16:03:56

    Через знищення загарбниками зерносховищ та тимчасову окупацію населених пунктів до кінця жовтня дефіцит потужностей для зберігання зерна становитиме близько 10-15 млн т. Таку думку озвучив заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич,  повідомляє  пресслужба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

    «Через знищення інфраструктури для зберігання та тимчасової окупації у нас із 75 млн тонн потужностей для зберігання залишилося у розпорядженні зерносховищ всього близько 60 млн тонн. До кінця жовтня дефіцит потужностей для зберігання зерна становитиме 10-15 млн тонн», — розповів Маркіян Дмитрасевич.

    За його словами, цьогорічний урожай може становити понад 60 млн т, з яких необхідно буде експортувати 30-40 млн т.

    «У найкоротшій перспективі для українських аграріїв та фермерів пріоритетними є два проєкти. Перший — проєкт міжнародного фонду для придбання сільськогосподарської продукції в українських фермерів з подальшим експортом. Передбачається, що учасниками фонду будуть урядові організації та великі міжнародні компанії. Українським аграріям це дозволить отримати необхідний поточний капітал для посівних та збиральних кампаній сезонів цього та наступного року. Другий проєкт — будівництво перевантажувальних транскордонних терміналів для зернових культур та рослинних олій. Їх основна ідея — перетин кордону продукцією через зернові конвеєри та трубопроводи для олій», — додав заступник міністра.

    Він також наголосив, що за неможливості реалізувати свою продукцію, а відповідно — за відсутності оборотних коштів, високих цін на пальне, добрива та логістику, українські фермери не зможуть працювати над новим урожаєм.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.