• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Урожайність ячменю на Одещині знизилась удвічі
    Опубликовано: 2022-07-18 09:40:53

    Урожайність ячменю на Одещині знизилась удвічі

    Урожайність озимого ячменю цьогоріч у господарства Одеської області фіксується на рівні 21 ц/га, що практично вдвічі нижче минулорічного показника.

    Про це повідомили сільгоспвиробники в ефірі телеканалу «Рада».

    На врожаї сказалася відсутність вологи та азотного харчування, у зв’язку із тим, що не було можливості закупити азотні добрива. До того ж, через високу температуру зернові достигли передчасно.

    Тим часом, у департаменті аграрної політики зазначають, нині головне завдання – підготувати зерносховища для зберігання врожаю, бо через блокаду портів швидко експортувати його морським шляхом не вдасться.

    «Зважаючи на те, що основні об’єкти є критично інфраструктурними, то аграрії бояться своє зерно туди завозити. Наприклад, припортові елеватори, працювати з ними буде дуже складно. Тому аграрії сьогодні знаходять альтернативні шляхи зберігання», – розповідає директорка департаменту аграрної політики Одеської ОВА Алла Стоянова.

    Повідомляється, що наразі в Одеській області вже зібрано врожай озимих пшениці та ячменю із більше ніж 50 тис. га. Аграрії області планують зібрати 3,7 млн т зерна, що складе 70% від торішнього врожаю.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.