• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акацієвий мед суттєво подорожчав
    Опубликовано: 2022-07-01 17:05:31

    Через війну, зменшення кількості пасічників та подорожчання витратних матеріалів травневий мед подорожчав до 300-350 грн/кг, а акацієвий – до 400-450 грн/кг. Про це повідомляє Mukachevo.net, пише agronews.ua.

    «Незважаючи на те, що весна була холодна та затяжна, карпатські бджоли добре постарались та виробили достатньо весняного меду. На жаль, через ситуацію в країні, ціна на солодкий продукт все ж виросла», – зазначає видання.

    Пасічник Степан Матьковські з Мукачева, основним бізнесом якого був продаж бджолопакетів, сильно скоротив цей напрямок.

    «Херсон, Запоріжжя, Донецьк, бджолопакети везлись всюди де є великі поля гречки чи соняшника, але зараз це не реально. Поля обстрілюють, а медові підприємці не мають змоги займатись цим», – розповів бджоляр.

    За оцінками компанії «Знатний мед» кількість бджолярів в Україні може зменшитись на 40-50%.

    За словами Івана Матковського,  у країні суттєво піднялись ціни на цукор, з якого вони роблять сироп на прикорм та зимівлю. А також на паливо, яке потрібно аби щодня добиратись до пасік. Тому, цього року травневий мед буде продаватись близько 300-350 гривень за літр. А от мед з акації 400-450 гривень.

    «Звісно це середня ціна, хтось продаватиме дешевше, хтось дорожче», – уточнює видання.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.