• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні аграрії побоюються зберігати врожай на елеваторах
    Опубликовано: 2022-06-25 10:00:08

    Аграрії Одещини побоюються зберігати врожай на елеваторах, бо в регіоні було декілька випадків влучання ракет в зернові підприємства. Про це повідомила директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова, передає «Суспільне», пише agronews.ua.

    «Аграрії бояться відвозити своє зерно до елеваторів, бо це об’єкти критичної інфраструктури й ми маємо вже декілька випадків влучання ракет, тому сьогодні ризики є. Але, ми впроваджуємо з аграріями нову технологію — це підлогове зберігання (склади підлогового типу). Є обладнання, рукава, які можуть зберігати до 200 тонн зерна в одному», — розповіла Алла Стоянова.

    Директорка прогнозує, що врожай в регіоні буде нижчим, ніж минулорічний. У 2021 р. Одещина зібрала рекордні 2 млн т зерна.

    «Погода нас не дуже балувала цього року, тому ми не отримаємо такий врожай, який ми отримали минулого року. Взагалі, минулого року був рекорд за всі роки незалежності України. Якщо ми отримаємо врожай на рівні 60% від торішнього врожаю, для нашого регіону це буде дуже добрий показник, тому що останні місяці була посуха», — розповіла керівниця департаменту.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.