• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В одному з регіонів суттєво зменшили посіви кукурудзи
    Опубликовано: 2022-06-18 13:01:06

    Цього року на Чернігівщині набагато менше сіяли культур, які йдуть на експорт — через проблеми з логістикою. Про це повідомив директор департаменту АПР Чернігівської ОДА Олег Крапивний, повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

    «Набагато менше засіяли кукурудзи. На зерно. Менше на понад 200 тисяч гектар. Це у нас була культура експортно орієнтована, але, враховуючи, що на сьогодні порти закриті, і пошкоджена логістика — постачання зерна за межі України», — пояснив Олег Крапивний.

    Загалом наразі на Чернігівщині засіяли 700 тис. га. Це майже 100% від того, що запланували, але на 30% менше, ніж в минулі роки. Картоплі посадили цьогоріч 50 тис. га, що на 20 тис. га менше, ніж торік.

    Як зазначив Олег Крапивний, попри зменшення обсягів, нестачі харчів не буде.

    «Тієї кількості посіяного зерна, яке на сьогодні є, нам достатньо, і навіть більше, ніж достатньо. Орієнтовно ми кожен рік для потреб Чернігова та області (і для населення, і на корм для тварин, і для того, щоб залишити на насіння), нам орієнтовно потрібно мільйон тонн зерна. Минулого року ми виготовили шість мільйонів, позаминулого — п’ять. В цьому році, враховуючи те, що є проблеми, про які я говорив, ми орієнтуємось на чотири мільйони тонн зерна», — додав директор департаменту АПК.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.