• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо ще одну країну, яка запропонувала Україні допомогу з експортом зерна
    Опубликовано: 2022-04-29 14:02:58

    Федеральний уряд Німеччини хоче допомогти Україні продовжити вирощувати зерно та експортувати його по світу, незважаючи на війну з Росією. Про це повідомляє hvylya.net, пише agronews.ua.

    “Федеральний уряд планує “зерновий міст””, – йдеться у матеріалі видання Handelsblatt з посиланням на джерела в уряді.

    Так, у Німеччині вважають, що вивезти врожай їхньої України можна залізничним транспортом дочірнього підприємства Deutsche Bahn AG з вантажних перевезень, DB Cargo. Це дозволить бодай частково компенсувати Україні втрату морського експорту.

    “Як представник залізничного транспорту, я налаштований на те, щоб 20 мільйонів тонн зерна могли бути відвантажені, щоб запобігти глобальній продовольчій катастрофі, голоду”, – сказав парламентський державний секретар у Міністерстві транспорту ФРН Міхаель Теурер.

    Також чиновник підтвердив, що зараз із цього питання вже йдуть переговори з Укрзалізницею та іншими залізничними перевізниками Європи.

    Крім того, уряд Німеччини вже координує, щоб забезпечити фінансування такого способу експорту зерна з України.

    Варто зазначити, що раніше Україна використала для експорту сільгосппродукції морський транспорт, проте через війну та мінування Чорного моря такий вид транспортування зерна тепер недоступний. Також зазначимо, що залізничний транспорт значно дорожчий за морське, тому Німеччина і взялася за вирішення цього питання.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.