• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перелік критичного імпорту змінено
    Опубликовано: 2022-04-14 16:04:42

    Список товарів критичного імпорту постійно переглядається Урядом України для того, аби забезпечити вітчизняну промисловість устаткуванням та сировиною. В майбутньому його подальше розширення буде залежати від стабільності фінансової системи держави. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки, пише agronews.ua.

    На початку війни, яку розпочала росія проти України, уряд схвалив перелік товарів критичного імпорту, що потрібні державі в умовах воєнного часу. Його мета – обмежити виведення за кордон валюти та зміцнити нашу економіку. Сьогодні бізнес поступово відновлює свою активність. Зокрема, оживають виробництва на безпечних територіях, в тому числі за рахунок реалізації програми релокації підприємств.

    Зазначається, що уряд та Міністерство економіки перебувають в постійному діалозі з підприємцями та розглядають їхні запити щодо розширення переліку товарів критичного імпорту. Саме тому список постійно переглядається.

    Уряд тримає курс на  виробничий протекціонізм. Йдеться про максимальне нарощення власного виробництва та імпортозаміщення там, де це можливо. Тому йдемо назустріч українській промисловості – працюємо з галузевими асоціаціями виробників та коригуємо список товарів критичного імпорту, якщо бачимо, що в цьому є потреба. В той же час, за рахунок такого регулювання ми запобігли надмірному витоку валюти з України, а, отже, й ослабленню економіки. В майбутньому перелік товарів критичного імпорту буде змінюватися залежно від того, наскільки успішно досягатимемо балансу між обсягами валютних оплат за кордон та обсягом валютних надходжень до країни. В ідеалі ці два показники повинні приблизно дорівнювати одне одному», — повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.