• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Південна Америка завершує збирання сої та підтверджує найгірші прогнози врожаю
    Опубликовано: 2022-04-01 15:35:06

    Південна Америка завершує збирання сої та підтверджує найгірші прогнози врожаю

    Світові ціни на сою та продукти її переробки поступово зростають по мірі збирання врожаю у Південній Америці, де підтверджуються найгірші прогнози виробництва. Війна Росії проти України посилює світовий попит на сою та соєву олію через скорочення поставок соняшникової олії з чорноморського регіону.

    За даними агенції AgRural, соя в Бразилії зібрана на 69% площ, що на 10% випереджає торішні темпи, а в основних штатах-виробниках Мату-Гросу та Мату-Гросу-ду-Сул роботи майже завершені.

    Дощі уповільнюють збирання, проте сприяють розвитку посівів кукурудзи другого врожаю. Внаслідок дефіциту опадів у грудні та січні врожайність сої в поточному сезоні виявилася нижчою, ніж очікувалося, тому експерти агенції Conab залишили прогноз виробництва сої в Бразилії у 2021/22 МР на рівні 122,8 млн т, тоді як USDA у березні оцінив його у 127 млн т.

    Зернова біржа Буенос-Айресу (BAGE) знизила прогноз виробництва сої в Аргентині на 1,1 млн т до 42 млн т, що також поступатиметься березневому прогнозу USDA у 43,5 млн т.

    За оцінками аналітиків Асоціації виробників зернових та олійних Парагваю (APS), врожай сої в країні у 2021/22 МР стане найгіршим в історії та не перевищить 3 млн т, що на 1 млн т поступатиметься торішньому показнику, хоча USDA у березні прогнозував його в межах 5,3 млн т.

    Травневі ф’ючерси на сою в Чикаго з понеділка виросли на 1,7% до 623,5 $/т, але загалом за місяць додали лише 1,7% ціни, оскільки попит з боку Китаю залишається низьким.

    Водночас травневі ф’ючерси на соєву олію виросли на 3% до 1640 $/т, додавши за місяць 5,7% на тлі посилення попиту з боку Індії внаслідок відсутності поставок соняшникової олії з України та зменшення поставок з Росії.

    Військове вторгнення Росії до України продовжує негативно впливати на світову економіку, і аналітики не можуть спрогнозувати, коли ж завершиться ця безглузда війна.

    Україна поступово відновлює роботу переробних підприємств в регіонах, де не йдуть бойові дії. Переробники купують сою обмеженими партіями з доставкою на завод за ціною 16000-16500 грн/т. Проте обсяги переробки залишаються низькими через відсутність експортних поставок та низький попит на жом та шрот. Ціни попиту на соєвий жом з доставкою на західний кордон складають 460-480 $/т, а на соєву олію – 1350-1400 $/т.

    Соняшник переробники майже не купують, оскільки мають значні запаси шроту та олії, які намагаються реалізовувати через порти Румунії та Польщі.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.