• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Соєві боби знижувалися на побоюваннях про споживання у Китаї
    Опубликовано: 2022-03-22 13:20:31

    Соєві боби знижувалися на побоюваннях про споживання у Китаї

    Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго виросли у вівторок завдяки тому, що обмеження експорту з боку Росії посилило побоювання з приводу глобальної пропозиції, в той час як трейдери розглядають нещодавнє зниження як можливість для вигідних покупок повідомляє Рейтер.

    Соєві боби впали у відповідь на побоювання інвесторів, що нові спалахи коронавірусу в Китаї можуть обмежити попит, тоді як кукурудза торгувалася обома сторонами, навіть коли торгівля очікувала на переговори між Москвою та Києвом, які можуть призвести до припинення вогню.

    Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) додав 58 центів до $11,54-1/4 за бушель — денний приріст на 5,56%, найбільший з 4 березня.

    Кукурудза CBOT зміцнилася на 9-3/4 цента до 7,58 долара за бушель, тоді як соєві боби подешевшали на 11-3/4 цента до 16,58-3/4 долара за бушель.

    Росія в понеділок ввела в дію заплановане зупинення експорту зерна до країн Євразійського союзу, хоча уряд заявив, що дозволить трейдерам спеціальні ліцензії в рамках своєї поточної квоти на експорт зерна.

    Водночас цієї весни Україна може засіяти на 4,7 млн ​​га менше землі, що на 39% менше від минулого року.

    “Ви берете двох найбільших експортерів кукурудзи та пшениці у світі і залишаєте їх осторонь, там просто багато невизначеності”, – сказав Ед Дагган, старший спеціаліст з управління ризиками в Top Third Ag Marketing.

    У Сполучених Штатах зниження оцінок урожаю озимої пшениці від Міністерства сільського господарства США підтвердило погані умови у штатах, які постраждали від посухи, що ще більше підтримало ринки.

    “Дощ повинен початися до першого повного тижня квітня, інакше врожай швидко впаде”, – сказав Марк Шульц, головний аналітик Northstar Commodity.

    На кукурудзу та соєві боби чинили тиск зовнішні ринки, а сира нафта різко падала через нові випадки зараження COVID-19 у Китаї, що могло призвести до посилення обмежень для населення та зниження попиту на сировину, повідомляє oilworld.ru.

    Найактивніший контракт CBOT на сою відскочив від найнижчого рівня за сім сесій після того, як Національна асоціація переробників олійних культур (NOPA) оголосила, що переробники сої в США переробили 165,057 млн. бушелів сої в лютому, що відповідає прогнозам аналітиків. бушелів, що робить останній місяць другим за завантаженістю лютим за історію спостережень.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.