• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Конфронтація з боку Росії підіймає світові ціни на продовольство
    Опубликовано: 2022-02-26 15:04:54

    Ескалація напруженості між світовими лідерами з експорту сільськогосподарських культур, Росією та Україною, ймовірно, змусить покупців пшениці, кукурудзи та олії шукати альтернативні джерела поставок. Це ще підніме світові ціни на продовольство, які вже близькі до багаторічних вважають аналітики та трейдери.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters.

    Світові фондові ринки впали, а сира нафта зросла до $97 за барель у вівторок, 22 лютого, коли східний фланг Європи опинився на межі війни після того, як президент Росії наказав ввести війська у два східні регіони України, непідконтрольні Києву.

    Оскільки на ці дві країни припадає близько 29% світового експорту пшениці, 19% світових постачань кукурудзи та 80% світового експорту олії, трейдери побоюються, що будь-яке військове втручання може вплинути на відвантаження товарів та спровокувати імпортерів на пошук альтернативних джерел постачання.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.